Тренінг "Емоційне вигорання"

Тренінг "Профілактика емоціного вигорання педагогів"

Професія педагога – одна із тих, у якій емоційне вигорання та синдром «професійного вигорання» є найбільш поширеними. Дуже важливим є питання вивчення особливостей виникнення, розвитку, перебігу, а головне – запобіганнявиникненню синдрому «професійного вигорання».

Саме тому в Смоднінськів початковій школі практичним психологом був проведений тренінг з профілактики емоційного вигорання педагогів

Психолог ознайомила учасників з такими поняттями як «стрес» та «емоційне вигорання», його основними причинами та симптомами, створення умов для психологічного розвантаження педагогів, надання інформації про сучасні техніки і прийоми стабілізації емоційного стану педагогів. Цікавими були вправи «моя колега...», «стаканчик», «спідометр стресу», «мій емоційний стан», які сприяли емоційному розвантаженню вчителів. Також за допомогою анкетування педагоги мали змогу виявити рівень емоційного вигорання. Наприкінці кожен учасник по черзі дарував один одному позитивні емоції і побажання хорошого настрою на весь день.

Кiлькiсть переглядiв: 443